Üdvözöljük Székelyföld lovas portálján!
2022. július 01., Tihamér, Annamária napja
Üdvözöljük Székelyföld lovas portálján!
Left arrow Programajánló Right arrow
-0001
NOV. - 30.
A huszárruha üzenete, és mi célt szolgáltak a kellékek?

- Egy kis ízelítő a Hagyományörző Székely Huszárezred egyesület részéről a huszár viseletével kapcsolatosan -
-0001
NOV. - 30.

Egyre több településről zarándokolnak Csíksomlyóra nyeregbe szállva lovasaink. A LóFő Lovascsapat négy lovasa nyolc, tizenegy lovasa négynapos túrán közelítették meg a búcsú helyszínét. Utóbbiakhoz csatlakozott a székelybósi Varázspatkó Lovarda 12 lovasa is, valamint négy másik zarándok egyenesen Székesfehérvárról érkezett lóháton. Zetelakáról 16 lovas vágott neki a szokásos háromnapos zarándoklatnak.
Szöveg: Z. Nagy István, Fotó: FIscher István Alfréd, Geréb Péter, Kiss Zsigmond 
Az idén, május 26.-án zajlott a Rétyi Nyírben a távlovas verseny, melyen a Lófő lovas csapatot Demény Emes, Bakk Szabolcs, Demény Magor és Demény Örs képviselte. E rangos verseny a távlovas verseny szabályainak megfelelően tíz kilométeres szakaszokból állt melyet maximum 30 perc alatt kell teljesíteni, maximum húsz perc pihenővel, mely idő alatt a ló pulzusszáma 64 szívverés/perc alá kell csökkenjen.
Bármelyik időkorlát vagy a pulzusszám el nem érése esetén a versenyzőt kizárják a versenyből. Lovasaink a húsz kilométeres távon méretteték meg magukat, ahol az első tíz kilométer után Demény Emes és Magor túl korán, szinte azonnal ment a kötelező állatorvosi vizsgálatra, mely részükre kizárással végződött, hisz jóformán semmit nem pihentek a lovaik. Demény Örs és Bakk Szabolcs folytathatta a versenyt, melyen végül Szabolcs a második helyen végzett, Örs pedig a középmezőnybe. Tamás "Csitkó" Csaba, aki szintén a csapatunk tagja a maglódi Bokor Béla lovával az élmezőnybe lovagolva, ő is csak egy kizárással kellett beérje, hisz az ő lova pulzusa sem állt vissza a várt értékre.
Gratulálunk lovasainknak.
◄ Vissza