Üdvözöljük Székelyföld lovas portálján!
Üdvözöljük Székelyföld lovas portálján!
Left arrow Programajánló Right arrow
-0001
NOV. - 30.
A huszárruha üzenete, és mi célt szolgáltak a kellékek?

- Egy kis ízelítő a Hagyományörző Székely Huszárezred egyesület részéről a huszár viseletével kapcsolatosan -
-0001
NOV. - 30.

Egyre több településről zarándokolnak Csíksomlyóra nyeregbe szállva lovasaink. A LóFő Lovascsapat négy lovasa nyolc, tizenegy lovasa négynapos túrán közelítették meg a búcsú helyszínét. Utóbbiakhoz csatlakozott a székelybósi Varázspatkó Lovarda 12 lovasa is, valamint négy másik zarándok egyenesen Székesfehérvárról érkezett lóháton. Zetelakáról 16 lovas vágott neki a szokásos háromnapos zarándoklatnak.
Szöveg: Z. Nagy István, Fotó: FIscher István Alfréd, Geréb Péter, Kiss Zsigmond 
Esemény kezdete: 2016. január 23. 19:00
Esemény vége: 2016. január 24. 08:00

2016. január 23-án, 19:00 órától Székelyudvarhelyen, a Szejke Gyöngye vendéglőben rendezi az I. UdvarhelySzéki Lovas Bált az UdvarhelySzéki Vágta résztvevőinek a verseny szervezőcsapata.

A muzsikáról és a jó hangulatról Z. Nagy István és és zenekara gondoskodik. A bál zártkörű, ezen a 2014-2015-ös év versenyzői, valamint az általuk hívott hozzátartozók vehetnek részt. A belépő a versenyzőnek és egy hozzátartozónak 30 lej/fő, más meghívottaknak 50 lej/fő. A részvételi díj tartalmazza a vacsora, a zene és egy tombolajegy árát. 
Jelentkezés: Székelyudvarhelyen, Fischer István Alfrédnál (DTP Stúdió, Bethlen negyed, a Hópehely mellett).
A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy népviseletben, székely ruhában, vagy más, az alkalomhoz illő viseletben jöjjenek a bálba.

◄ Vissza